Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International починає глобальну акцію із захисту «в’язнів Банкової»


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International розпочинає «глобальну акцію термінової дії» для захисту «в’язнів Банкової», а також збір підписів під петицією до президента України Віктора Януковича з вимогами поважати право на мирні збори.

«У день старту нашого наймасштабнішого щорічного заходу – марафону написання листів – ми також розпочинаємо акцію, що має на меті досягнення справедливості у справах «в’язнів Банкової». Уже сьогодні члени й прихильники організації в усьому світі почнуть писати листи-звернення на ім’я генерального прокурора, закликаючи провести справедливе розслідування у справах усіх ув’язнених», – цитує організація директора Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

За її словами, судячи з останніх подій в Україні, ситуація з порушенням права на мирні протести в Україні «вже дійшла до точки кипіння».

Крім міжнародної акції термінової дії, організація пропонує українцям підписати петицію, адресовану Віктору Януковичу, з вимогою дотримуватись зобов’язань України у сфері прав людини та захистити право на мирні зібрання.

«Ми закликаємо президента Януковича забезпечити швидке, ефективне й незалежне розслідування надмірного застосування сили працівниками «Беркута» 30 листопада та 1 грудня, а винних притягти до відповідальності», – підсумувала Мазур.
XS
SM
MD
LG