Доступність посилання

ТОП новини

Львівський Майдан закликав регіоналів скласти партквитки


Клікніть, щоб подивитись повністю
Клікніть, щоб подивитись повністю
Львів – Львівський Майдан закликав представників і членів Партії регіонів у Львівській області виходити з лав цієї партії. Якщо місцеві регіонали проігнорують заклик Майдану, то активісти розпочнуть бойкот підприємств, що належать львівським регіоналам. В області деякі члени цієї політичної сили поодинці залишають її.

У зверненні львівського Майдану мовиться, що лідери Партії регіонів, Віктор Янукович і Микола Азаров, «особисто відповідальні за беззаконня та корупцію в державі, блокування євроінтеграційних процесів в Україні».

Відтак львівський Майдан вважає, що належати до Партії регіонів – ганьба для львів’янина.

Учасники Майдану нагадали, що справжньою владою у місті є львівська громада. І саме громада дає шанс регіоналам написати заяву про вихід із фракції Партії регіонів, здати свій партійний квиток, публічно дистанціюватися від цієї політичної сили.

Регіоналам оголосять бойкот?

У неділю на віче у Львові оприлюднять списки людей, які покинули лави Партії регіонів. В іншому випадку, оголосять бойкот товарів, які виробляють фірми, що належать місцевим регіоналам, розповів координатор страйкового комітету Андрій Соколов.

«Ми можемо поставити біля супермаркету «Епіцентр» пікет, львів’янам не можемо заборонити купувати, але можемо інформувати, що цей бізнес регіоналки Гереги. І люди можуть піти в інший магазин», – зазначив координатор.

Люди бояться покидати провладну партію

Голова Самбірської райради Геннадій Дейниченко повідомив про вихід із Партії регіонів ще до подій з побиттям людей на Майдані. Такий крок був зумовлений незгодою з діями уряду та політикою президента Януковича, який повідомив, що не підпише угоду про асоціацію з Європейським союзом.

«Це не був жоден піар, просто я вважав, що мене «кинула» влада. Адже говорили, що угода буде підписана. І раптом – ні. Ніхто після написання заяви, щоб мене вважали вибувшим із партії, зі мною не говорив, не дзвонив, так якби мене й не було», – розповів Геннадій Дейниченко.

У Самбірській райраді семеро депутатів належать до регіоналів. Двоє колишніх міліціонерів і п’ятеро працюють у виконавчих органах влади. Ніхто заяви про вихід з провладної партії не написав.

У Миколаївському районі інформували, що ліквідують Партію регіонів. Але лише кілька людей насмілились вийти з цієї політичної сили. Геннадій Дейниченко не поділяє думки, що Майдан має змушувати людей покидати лави партії, бо це має бути рішення кожної людини.

Львівська обласна організація Партії регіонів засудила насильницькі дії правоохоронних органів на Майдані до учасників мирних зібрань і вимагає дати однозначну принципову оцінку не тільки бійцям «Беркута», але й тим, хто віддавав наказ, дискредитуючи президента, владу і партію.

Керівник обласного осередку партії Петро Писарчук в одному з інтерв’ю про те, як він ставиться до закликів до регіоналів скласти партквитки, відповів, що уроків Помаранчевої революції не освоєно, а передусім варто продемонструвати європейську політичну культуру і повагу до закону.

Втім, у соціальних мережах уже поширюють фотографії місцевих регіоналів зі вказаною адресою проживання.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG