Доступність посилання

ТОП новини

Угоду з ЄС має підписати новий «технічний» уряд – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Дострокові вибори можливі через конституційний процес, заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву.

За його словами, переговори щодо вирішення політичної й економічної кризи мають стосуватися формування технічного уряду, «який повинен першим питанням поставити підписання угоди про асоціацію з ЄС», і відновлення співпраці с МВФ.

«Щодо дострокових президентських і парламентських виборів – ця наша вимога повинна бути виконана через Конституційний процес. Адже саме в Конституції передбачена дата проведення президентських виборів», – цитує Яценюка прес-служба «Батьківщина».

Як нагадав Яценюк, вчора «тисячі представників української культурної еліти, мистецької української інтелігенції разом з Майданом і разом із українською опозицією виставили три вимоги «президенту Януковичу: відставка уряду, покарання злочинців і звільнення тих, хто незаконно утримується».

«Будь-які подальші переговори можливі після того, коли будуть задоволені ці три ключові вимоги», – наголосив Яценюк.

За його словами, опозиція розширює протестну акцію. Pавтра на Майдані о 12:00 розпочнеться третє Народне віче: «Це третій етап української акції в боротьбі за свої права», – сказав Яценюк.
XS
SM
MD
LG