Доступність посилання

ТОП новини

Побитого активіста Євромайдана звинувачують у крадіжці мобільного


У лікарню до Віталія Кузьменка – студента інституту імені Грінченка, побитого під час розгону Євромайдана, приїхав наряд міліції із звинуваченням у крадіжці мобільного телефона. Про це повідомив журналіст, активіст Євромайдана, також побитий в ніч на 30 листопада Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

Наразі обидва активісти перебувають у Лікарні швидкої допомоги у відділенні нейрохірургії.

«У Кузьменка був наряд міліції – його звинуватили в крадіжці мобільного телефону. Кузьменко – один з ключових свідків у справі про розгін Євромайдану, він один з найбільш важко постраждалих людей – у нього закрита черепно-мозкова травма», – повідомив Бутусов.

За його словами, Віталій курив на сходах, до нього підійшов чоловік, попросив телефон подзвонити хворій дружині.

«Чоловік зайшов з телефоном Віталія в одну з палат, вийшов за кілька хвилин, повернув телефон. Через 15 хвилин влетіла міліція з обшуком палати і заявила, що в палаті, в яку він навіть не заходив, вкрали мобільний телефон, і Кузьменко звинувачується у крадіжці», – повідомив Бутусов.

«Всупереч закону, не запитали дозволу у лікаря на обшук у хворого. Не дочекалися адвоката. До Віталія прибув щойно адвокат – міліція зараз в палаті», – зазначив він і додав: «Сьогодні нас відвідувала делегація Європарламенту на чолі з Елмар Броком, запитували чи немає репресій проти свідків розгону Євромайдана».
XS
SM
MD
LG