Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці вимагають «перезавантаження» влади й звільнення журналіста-земляка


Дніпропетровці вимагають «перезавантаження» влади й звільнення журналіста-земляка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Дніпропетровці вимагають «перезавантаження» влади й звільнення журналіста-земляка

Кілька тисяч дніпропетровців – прихильників євроінтеграції, пройшли центральними вулицями міста маршем на підтримку столичного Євромайдану та вимогами «перезавантаження» влади. За даними організаторів, в заході взяло участь близько 5 тисяч дніпропетровців. У руках вони тримали прапори Євросоюзу та України, одяг прикрасили жовто-синіми стрічками.

Люди прийшли з плакатами «Азарова у відставку!», «Києве, ми з тобою!», «За Україну без Януковича!» тощо. Деякі плакати намалювали прямо на площі, де розпочався марш, в рамках імпровізованого конкурсу політичного плакату: на великих ватманах гуашевими фарбами всі охочі виводили гасла Євромайдану та свої особисті звернення до чинної влади.

За словами протестувальників, вони підтримують вимоги столичного Євромайдану – відставку уряду, імпічмент президенту та дострокові парламентські вибори, а також висувають свої – належне розслідування нічного нападу на Євромайдан у Дніпропетровську, пошуку винних у побитті дніпропетровських євромайданівців, звільнення дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца, постраждалого внаслідок побиття «Беркутом» на Банковій й звинуваченого в організації безладдя.

Учасники ходи скандували гасла «Дніпро, вставай!», «Києве, ми з тобою!», «Схід і Захід разом!», «Відставка!». Їх підтримували водії авто, натиснувши на клаксони. Зупинившись біля міської ради, кількатисячна колона мітингувальників зажадала відставки чинного міського голови, скандуючи «Куліченка на Майдан!».

Крім того, активісти дніпропетровського Євромайдану звернулись до керівників спортивних федерацій області з вимогою, аби їхні члени не брали участі у провокаціях проти мирних демонстрантів у Дніпропетровську та Києві і не плямували свої почесні звання, здобуті на чемпіонатах.

На Європейській площі, де завершилась хода, прихильники Євроінтеграції встановили опудало «беркутівця», аби кожен охочий міг висловити своє ставлення до подій 30 листопада у Києві.

Сьогодні ж у Дніпропетровську на підтримку столичного Євромайдану відбувся автопробіг за участі десятків авто, а також триває збирання коштів та теплих речей для київських пікетувальників.
XS
SM
MD
LG