Доступність посилання

ТОП новини

Штурму Євромайдану не буде, але ми готові – Парубій


Спецпідрозділи МВС та внутрішніх військ, які нині зосереджуються на підходах до майдану Незалежності, не зможуть взяти його штурмом, якщо на Майдані постійно буде багато людей, заявив у прес-центрі Євромайдану депутат від «Батьківщини» Андрій Парубій.

«Є інформація , що з різних напрямків до Майдану підходять підрозділи внутрішніх військ. І це відповідає дійсності. Ми ж мобілізуємо загони самооборони Євромадану. Їхня задача – стримати можливий наступ «Беркуту» на 10-15 хвилин, щоб жінки і діти могли відійти в безпечне місце. Чоловіки ж допоможуть зупинити бійців і не дати їм розігнати Євромайдан. Я зараз закликаю всіх, передовсім киян: у ці години приходьте на Майдан! Якщо нас буде багато, влада не зважиться на штурм. Це єдине, що її стримує», – каже Парубій.

Він також висловив думку, що станції метро «Хрещатик», «Майдан Незалежності» й «Театральна» закриті саме для того, щоб завадити людям концентруватися на Євромайдані. Він також припускає, що міліція розташовується довкола Євромайдану, щоб зашкодити постачати на нього продукти, воду, дрова і предмети першої необхідності.

Зі свого боку, депутат від УДАРу Валерій Пацкан заявив, що активність міліції може бути викликана тим, що активісти Євромайдану заблокували й урядовий квартал, перекривши вулиці пікетами й барикадами. Валерій Пацкан наголосив також, що опозиційних депутатів почали викликати на допити до Генпрокуратури саме для того, щоб заважати їм підтримувати Євромайдан.

На підходах до Майдану перебувають внутрішні війська. У штабі мітингувальників, розташованому в КМДА заявили, що готуються до штурму.
XS
SM
MD
LG