Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор мітингувальникам: не випробовуйте терпіння влади


Віктор Пшонка
Віктор Пшонка
Генеральний прокурор України Віктор Пшонка звертається до організаторів і учасників мітингу з проханням утриматися від протиправних дій, поважати закон і попереджає про кримінальну відповідальність за правопорушення.

«Зважаючи на ситуацію, що склалася в державі, я звертаюсь до організаторів і учасників мітингів: припиніть блокувати органи влади, влаштовувати масові заворушення і зухвало порушувати закон. Сьогодні вуличні акції переросли у неприховану агресію і перешкоджання роботі органів державної влади», – йдеться в зверненні Пшонки, розміщеному на сайті ГПУ.

За його словами, незважаючи на рішення судів щодо заборони блокування Верховної Ради, адміністрації президента, Кабінету міністрів, Київської міської державної адміністрації, урядового кварталу й інших установ, «мітингувальники фактично паралізували роботу цих органів і перекрили транспорт та комунікації».
Пшонка наголошує, що за невиконання рішень судів і зневагу до законів і Конституції України винні відповідатимуть.

«Я ще раз звертаюсь до всіх, хто причетний до масових заворушень: не випробовуйте терпіння влади, не провокуйте органи правопорядку, звільніть приміщення та розблокуйте транспортні комунікації», – заявляє генпрокурор.

Генпрокурор запевняє, що, незалежно від наявності депутатських мандатів, за протиправні дії настане відповідальність. «Окремі політики, закликаючи людей до протиправних дій, думають, що зможуть уникнути відповідальності, ховаючись за депутатські мандати та заручаючись підтримкою деяких міжнародних інституцій. Такого не буде», – наголошує Пшонка.

На даний час внутрішні війська і бійці «Беркута» оточили намети мітингувальників, встановлені в урядовому кварталі.
XS
SM
MD
LG