Доступність посилання

ТОП новини

Аштон перед візитом у Київ закликала владу до стриманості


Верховний комісар ЄС Катрін Аштон у своїй заяві, поширеній з приводу заяв опозиції про обшук в офісі «Батьківщини», закликала владу України до стриманості й уникнення подальшого застосування сили.

«Напередодні мого візиту у Київ я зі стурбованістю отримую повідомлення про те, що правоохоронці силою вриваються в офіс найбільшої опозиційної партії «Батьківщина». Це трапляється того ж дня, коли президент Янукович запропонував проведення національного круглого столу, який зібрав би лідерів усіх політичних сил і трьох колишніх президентів України. Останні події можуть зірвати цей процес», – заявляє Аштон.

«Я закликаю все керівництво України виявити максимальну стриманість і утриматися від будь-якого подальшого застосування сили – задля того, щоб дати простір для рішення, яке б означало вихід із нинішньої політичної безвиході», – наголошує верховний комісар ЄС.

Візит Катрін Аштон у Київ запланований на 10 грудня.

Раніше міліція підтвердила проведення обшуку в офісі на вулиці Турівській, 19-б, тоді як адреса офісу «Батьківщини» – Турівська, 13. Опозиція натомість стверджує, що правоохоронці штурмом захопили офіс партії і винесли звідти всі сервери.
XS
SM
MD
LG