Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: на переговорах про вихід з кризи мають бути європейські партнери


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Переговори про вихід із кризи повинні обов’язково передбачати участь європейських партнерів, заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у Штабі національного спротиву.

«До цих переговорів має бути залучено громадянське суспільство, моральні авторитети України, інтелектуальна і культурна еліта України», – цитує Яценюка прес-служба «Батьківщини».

За його словами, в рамках вирішення політичної кризи необхідно буде «ухвалити публічні рішення щодо формування технічного уряду щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС, щодо відновлення переговорів з Міжнародним валютним фондом і отримання кредиту МВФ та прийняття низки актів законодавства, які унеможливлять узурпацію влади в Україні».

«Будь-які кишенькові «круглі столи», які планує проводити Віктор Янукович, – неприйнятні», – заявив Яценюк.

«Ми отримали «запрошення» на «круглий стіл». Його приніс «Беркут», внутрішні війська і міліція, які вчора атакували офіс «Батьківщини». О 2-й годині ночі я мав можливість особисто отримати «запрошення» від «Беркуту», який бігав з палицями», – сказав лідер фракції «Батьківщина».

За його словами, план опозиції щодо виходу з політичної й економічної кризи «чіткий і незмінний»: «Необхідно притягнути до відповідальності тих, хто бив студентів на Майдані, звільнити незаконно арештованих активістів Майдану і відправити у відставку тих, які давали ці вказівки».

«Ми очікуємо на те, коли будуть реальні кроки від президента, які свідчать, що він дійсно хоче вирішення проблеми», – додав Яценюк.

За його словами, Майдану вдалося протягом двох днів утримувати блокпости. «Ми чудово усвідомлювали те, що є десятки тисяч міліції, «Беркуту» і внутрішніх військ з технікою, зі спецмашинами. Їх важко буде перебороти. Але, при цьому, протягом двох днів ми тримали центр Києва. Зараз ми перегруповуємося. Закликаємо всіх знову приїхати на Майдан», – наголосив Яценюк.

Президент Віктор Янукович раніше погодився на ініційований першим президентом України Леонідом Кравчуком кругли стіл для вирішення нинішньої кризи.

Сьогодні на засідання цього круглого столу в палаці «Україна» опозиція не прийшла, не було і президента, який зустрічався зі своїми попередниками.
XS
SM
MD
LG