Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії закликала українську опозицію «припинити протиправні дії»


Державна дума Росії закликає опозицію України «припинити протиправні дії», а західних політиків – не втручатися у внутрішні справи України. Про це йдеться у заяві Держдуми «Про ситуацію в Україні», яку сьогодні підтримали 444 російські депутати.

Російські депутати зокрема вважають, що несанкціоновані мітинги, блокування органів державної влади, захоплення адміністративних будівель, погроми, руйнування історичних пам’ятників ведуть до дестабілізації в країні, що може призвести до серйозних негативних економічних і політичних наслідків для населення України.

«Особливу тривогу викликає і неприкрите втручання іноземних державних діячів у внутрішні справи суверенної України. Західні політики на мітингах, організованих опозицією, відкрито закликають виступати проти рішень законно обраних властей країни, роблячи свій внесок у загострення політичної ситуації», – йдеться у документі.

«Зі свого боку, ми завжди поважали і поважатимемо рішення, які ухвалює легітимна влада в Україні», – стверджують російські депутати.

«Державна Дума закликає опозиційні сили України повернутися у конституційне поле, припинити протиправні дії, вирішувати всі проблеми, що стоять перед країною, у суворій відповідності з національним законодавством України», – йдеться у заяві. Російські парламентарі також закликають сторони конфлікту знайти вихід з нинішньої ситуації виключно мирним шляхом.
XS
SM
MD
LG