Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські євромайданівці пікетували міліцію


Дніпропетровські євромайданівці пікетували міліцію
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
Дніпропетровські євромайданівці у вівторок ввечері пікетували обласне управління Міністерства внутрішніх справ України, вимагаючи належного розслідування справ, порушених через інциденти, в яких постраждали громадські активісти.

Зокрема, вони вимагали розслідування нічного нападу на Євромайдан у Дніпропетровську 25 листопада та побиття дніпроетровських євромайданівців 1 грудня, а також перешкоджання мирній ході 8 травня.

За словами одного з координаторів Євромайдану Віктора Романенка, до всіх трьох інцидентів причетні молодики спортивної статури (за попередніми даними, вихованці одного зі спортивних клубів міста), яких громадські активісти вже знають в обличчя.

«Ми відчуваємо, що ситуація вийшла з-під контролю МВС, що справи проти злочинців, які на нас нападали, які нас били, дуже повільно розслідуються або й не розслідуються взагалі. Якщо ми не вимагатимемо, щоб міліція більш жорстко підходила до розслідування цих справ, у нашому місті розпочнеться безлад», – сказав Романенко.

Під стіни обласної міліції близько 100 пікетувальників принесли фото, відзняті під час інцидентів, де видно обличчя нападників. Активісти також стверджують, що передали слідчим відео, за яким нападників можна ідентифікувати.

Водночас в обласному управлінні міліції журналістам заявили, що справи, про які говорили пікетувальники, розслідуються – зокрема, щодо нападу на дніпропетровський Євромайдан триває встановлення винних осіб.

«У нас є певні напрацювання, але я б не хотів їх озвучувати, доки ми не зберемо всі докази. Терміни розслідування передбачені Кримінально-процесуальним кодексом України – два місяці», – заявив журналістам заступник начальника слідчого відділу ГУ МВС в області Геннадій Солдатенко.

Тим часом на Європейській площі Дніпропетровська, попри сильний вітер, мороз та сніг, цього вечора зібралось більше півтори сотні мітингувальників. У руках вони тримали прапори Євросоюзу та України, а також плакати з написами «Києве, ми з тобою!». Сьогодні на Євромайдані вперше відбувся спільний молебень за Україну. Як і в інші вечори, люди співали українські народні пісні.
XS
SM
MD
LG