Доступність посилання

ТОП новини

Чеська пісня для українського Майдану


Кілька днів тому була на авторському вечорі відомого чеського барда Їржі Смиржа. Їржі чехи шанують, і не тільки ті, хто любить авторську пісню. Їржі Смирж для чехів – це такий своєрідний еталон людської гідності, достоїнства, непереборності духа.

Приємною несподіванкою для мене стала пісня Їржі Смиржа «Для Ержіки», яку він присвятив своїм знайомим українцям. З ними його звела доля в Празі. Їржі розповів, що особливо йому запала в душу доля одного заробітчанина, який з глибоким болем переживав розлуку з домом.

Їржі Смирж знає про події на Євромаданах в Україні. Він з великим розумінням і співчуттям ставиться до тих українців, які наперекір зимі, під загрозою побоїщ відстоюють своє право жити в Європі.

Їржі Сирж передав свій уклін українцям, а з ним – і свою пісню як музичну підтримку Майдану.
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:22 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Їржі хоче, щоб його музичний привіт почули українці на Майдані, щоб знали, що вони не самі, і чехи також з ними.
  • Зображення 16x9

    Оксана Пеленська

    Авторка матеріалів для Української редакції Радіо Свобода впродовж багатьох років. Займаюсь історією української еміграції в міжвоєнній Чехословаччині. Закінчила славістику у Львівському університеті імені Івана Франка (1970 рік, диплом з відзнакою), протягом 1986–1989 років навчалась в аспірантурі Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені Максима Рильського НАН України. У 1992 році – стипендія Гетті Фундації (Getty Foundation, USA). До 1992 року працювала вченим секретарем Львівської національної галереї мистецтв. Протягом 1993–1995 років – керівник канцелярії посольства України в Чеській Республіці.

XS
SM
MD
LG