Доступність посилання

ТОП новини

У Криму вшанували жертв геноциду кримчаків і євреїв


У передмісті Сімферополя пройшли жалобні заходи за жертвами геноциду кримчаків і євреїв. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на 10 кілометрі Феодосійського шосе на східній околиці Сімферополя, місці, відомому як «Поле смерті», кілька десятків людей взяли участь у вшануванні пам’яті кримчан, які загинули від рук нацистських окупантів 72 роки тому.

Протягом трьох діб у грудні 1941 року на цьому місці нацистські окупанти винищили понад 10 тисяч кримських євреї і близько 4 тисяч кримчаків – більшу частину одного з малочисельних корінних народів Криму.

Під час жалобних заходів пройшло покладання вінків і квітів, прозвучали кримчацька й іудейська поминальні молитви, виступили представники влади, кримчацької і єврейської громад автономії, Меджлісу кримськотатарського народу і православного духовенства.

Щороку за рішенням кримського парламенту в Криму 11 грудня відзначається День жалоби за загиблими кримчаками та євреями півострова. Загалом під час Другої світової війни в Криму були знищені близько 40 тисяч кримських євреїв і понад 6 тисяч кримчаків.
XS
SM
MD
LG