Доступність посилання

ТОП новини

Фракція Партії регіонів у Львівській міськраді самоліквідувалась


У Львівській міській раді припинила існування фракція Партії регіонів, про це повідомив Радіо Свобода секретаріат міськради.

Всього у фракції було п’ятеро депутатів, у попередні дні з неї вийшли троє осіб. А тепер ще двоє депутатів, які залишалися, подали заяву в секретаріат міськради про вихід з фракції Партії регіонів.

«Ці заяви – це реакція депутатів на події, що відбуваються в країні», – говорить секретар Львівської міськради Василь Павлюк.

Львівський Майдан закликав місцевих регіоналів виходити з Партії регіонів. Оскільки до цього заклику політики не дослухались, тому представникам Партії регіонів, які є підприємцями, оголосили бойкот. Львів’ян просять не купувати товари підприємств, які належать регіоналам.

Ніхто з підприємців не звертався зі скаргами у правоохоронні органи на дії активістів Майдану, які 9 грудня обклеювали шибки крамниць листівками з написом «Не купуй, ігноруй» і «Обережно! Власник – регіонал!», про це сказав Радіо Свобода начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк.

Водночас юрист Дмитро Гудима наголосив, що немає жодних юридичних підстав порушувати кримінальне провадження щодо активістів Майдану, які закликають бойкотувати товари підприємств регіоналів.

«Я повідомляю громадянам, що певні товари їм не варто купувати. Це моя особиста думка. Підстав кримінально-правових немає. З точки зору цивільного права можна, бо власники відповідних брендів можуть судитись з тими, хто закликає не купувати їхні товари. Але, думаю, що жодна компанія не захоче судитись, бо це ні до чого не приведе», – каже юрист.
XS
SM
MD
LG