Доступність посилання

ТОП новини

Янукович закликав опозицію до діалогу


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент Віктор Янукович закликає всі політичні сили і представників громадськості до діалогу з врегулювання кризи в Україні. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті глави держави.

«Я неодноразово наголошував, що єдиний можливий шлях – це шлях примирення і порозуміння. Дії всіх сторін мають відбуватися виключно в рамках законів і Конституції України. Запрошую представників усіх політичних сил, святих отців, представників громадськості до загальнонаціонального діалогу. Я особисто готовий до участі в такому круглому столі», – каже Янукович.

Президент закликав опозицію не відмовлятися від його пропозиції «заради досягнення компромісу» і не йти дорогою протистояння й ультиматумів.

«Запевняю, що влада діятиме виключно в рамках закону і ніколи не вживатиме сили проти мирних зібрань», – заявив Янукович.

«Як президент України, гарант Конституції зроблю все належне для нормального функціонування країни, захисту прав та інтересів кожного її громадянина, забезпечення миру і спокою в нашій державі», – йдеться в заяві.

В Україні тривають масові протести проти чинної влади. Минулої ночі сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва і почали витісняти протестувальників із майдану Незалежності і розбирати їхні барикади. Вранці вони здійснили спробу штурму будівлі КМДА, яку протестувальники використовують як місце для ночівлі.

У міліції назвали штурм Майдану «заходами із впорядкування території», які проводилися вночі для зручності громадян. Коли люди почали масово виходити на центральну вулицю міста, бійці МВС перегрупувалися і зрештою відступили до «урядового кварталу».

Представники ЄС і США засудили насильство проти мирних демонстрантів і закликали сторони до діалогу.

Раніше сьогодні голова фракції УДАР Віталій Кличко виступив проти будь-яких компромісів з владою через сьогоднішню спробу розгону мітингувальників на Майдані.

«Янукович закрив шлях до будь-якого компромісу. Компромісу з людиною, яка не поважає думку людей, бути не може, залишається один шлях – повна зміна влади», – сказав Кличко.
XS
SM
MD
LG