Доступність посилання

ТОП новини

На Євромайдані у Женеві згадали Ахметова і сина Януковича


Акція у Женеві, 11 грудня 2013 року
Акція у Женеві, 11 грудня 2013 року
У середу, 11 грудня, у Женеві відбулася демонстрація українців у рамках загальноєвропейської акції об’єднаних Майданів. Близько 50 осіб уже втретє за останні два тижні зібралися на площі Націй навпроти будівлі ООН, щоб висловити свою солідарність із учасниками Євромайдану в Україні.

На демонстрації у швейцарському місті записали відеозвернення англійською і французькою мовами до політичних сил Європи з проханням сприяти захисту прав людини в Україні (безпосередньо на майдані Незалежності), а також звільненню «політичних в’язнів», які брали участь у мирних демонстраціях у Києві.

На одному з плакатів було написано «Ахметов фінансує кривавий режим, його офіси тут, у Женеві». Окрім того, перед акцією учасники протесту роздавали інформаційні листівки сусідам женевського офісу старшого сина президента України Олександра Януковича, у яких наголошується, що він удвічі розбагатів протягом 2012 року і продовжує багатіти, незважаючи на світові економічні негаразди.

У листівках також ідеться, що компанія «МАКО» Олексанадра Януковича не є соціально відповідальною, а сам він є «соромом України». Текст супроводжують фото закривалених людей під час останніх протестів в Україні.

У вівторок, як повідомив Радіо Свобода один з учасників акції, журналіст і колишній співробітник ООН Богдан Нагайло, українці також звернулися до Верховного комісара ООН з питань прав людини, щоб викласти своє бачення на події в Україні.

Найбагатший підприємець України Рінат Ахметов є членом Партії регіонів, але офіційно підтвердженої інформації про його фінансування цієї партії немає. Олександр Янукович раніше казав, що займається виключно діловою діяльністю, яка не пов’язана з українською політикою.

Президент України Віктор Янукович напередодні заявив, що дії на Майдані мають отримати «справедливу оцінку».

Листівка, яку роздавали на Євромайдані у Женеві
Листівка, яку роздавали на Євромайдані у Женеві
XS
SM
MD
LG