Доступність посилання

ТОП новини

Вимога Азарова про 20 мільярдів євро від ЄС – відволікаючий маневр – уряд Німеччини


Уряд Німеччини вважає вимогу Києва про 20 мільярдів євро кредиту від Євросоюзу маневром з відволікання уваги.

«Цією вимогою, як видається, український уряд хоче відволікти увагу від своєї відповідальності за актуальну та політичну ситуацію», – заявив віце-речник німецького уряду Ґеорґ Штрайтер, передає «Deutsche Welle».

Він наголосив, що двері для угоди про асоціацію з ЄС залишаються для України відчиненими. Пов'язані з цим реформи та зростання торгівлі «допомогли б Україні у довгостроковій перспективі», додав Штрайтер.

Штрайтер згадав про реформи, які вже давно мала провести України для отримання кредиту МВФ. Якби це було зроблено, макрофінансова допомога з боку ЄС у 610 мільйонів євро була б можливою, зауважив віце-речник німецького уряду.

У середу, 11 грудня, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в разі підписання угоди про асоціацію з ЄС Україна потребує від Євросоюзу фінансової допомоги у 20 мільярдів євро.

Німецькі ЗМІ звертають увагу на те, що відповідне зверненя до Брюсселя з боку офіційного Києва пролунало після того, як напередодні вночі в центрі української столиці спецпідрозділи міліції вчинили спробу силою розігнати Євромайдан.
XS
SM
MD
LG