Доступність посилання

ТОП новини

Путін заявляє про необхідність захисту міжетнічного миру в Росії


Володимир Путін
Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін наголошує на необхідності захисту міжнаціонального миру для забезпечення цілісності Російської держави. Про це Путін сказав у щорічному посланні Федеральним зборам Росії.

За його словами, саме в міжнаціональних відносинах зосереджено багато труднощів соціально-економічного розвитку Росії: корупція, недоліки у роботі держінститутів, провали в освітній і культурній політиці, «що призводить до перекрученого розуміння дійсних причин міжетнічної напруженості».

«Її провокують не абстрактні представники якихось народів, а люди, позбавлені культури, поваги до традицій – як до своїх, так і до чужих. Це свого роду аморальний інтернаціонал, до якого входить і розперезані, знахабнілі вихідці з південний регіонів Росії, і продажні співробітники правоохоронних органів, які кришують етнічну мафію, і так звані російські націоналісти, різного роду сепаратисти, готові будь-яку побутову трагедію зробити приводом для вандалізму і кривавої бузи», – сказав Путін.

Крім того, Путін закликав парламент і регіональну владу врегулювати систему імміграції іноземних робітників до Росії. «Ми не можемо розірвати історичні зв’язки з колишніми радянськими республіками, але люди, які прибувають до Росії з цих республік без віз мають контролюватися урядом», – сказав російський президент.

Нинішнє звернення збігається з 20-річчям ухвалення конституції в Росії.
XS
SM
MD
LG