Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан. Протистояння триває. Liveblog online

ПОСТІЙНО ОНОВЛЮЄТЬСЯ. Європарламент у своїй резолюції закликав негайно почати посередницьку місію ЄС в Україні. З-під варти відпустили вже вісьмох звинувачених у подіях 1 грудня на Банковій.

У Європарламенті зареєстровано 8 проектів резолюції щодо України. З-під варти відпустили вже шістьох звинувачених у подіях 1 грудня на Банковій.

А генеральний прокурор Віткор Пшонка заявив що,виникло певне нерозуміння з боку засобів масової інформації (канал 24) щодо деяких звернень слідчих Генпрокуратури з’явитися на допит.


Народний депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко:

Путін розраховує, що політичні сили України зможуть домовитися

Президент Росії Володимир Путін розраховує, що політичні сили України зможуть домовитися і вирішити проблеми, що накопичилися в країні. Про це він сказав, проголошуючи щорічне послання Федеральним зборам Росії.

«Я дуже розраховую, що всім політичним силам країни в інтересах українського народу вдасться домовитися і вирішити всі проблеми, що накопичилися», – сказав Путін.

Він також заявив, що Росія готова на експертному рівні вести переговори про співпрацю України і Митного союзу.
Аштон: Янукович дав зрозуміти, що має намір підписати угоду з ЄС

Про це сьогодні в Брюсселі заявила верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Катрін Аштон, яка повернулася з Києва.

За її словами, можливі економічні труднощі, з якими стикнеться Україна в разі імплементації угоди про асоціацію з ЄС, будуть вирішені і за допомогою Євросоюзу, і за допомогою конкретного плану української влади.

«Янукович дав мені зрозуміти, що має намір підписати угоду. Він говорив про економічні проблеми, які постануть перед країною в короткостроковій перспективі. На мій погляд, ці виклики, а вони – реальні, можуть бути вирішені підтримкою не лише з боку інституцій ЄС, а й демонстрацією того, що в нього є серйозний економічний план для підписання угоди про асоціацію. Це також допоможе залучити необхідні інвестиції», – сказала Аштон.
Сьогодні ж до Брюсселя прибуває українська делегація для проведення діалогу щодо імплементації угоди про асоціацію. Її очолює перший віце-прем’єр Сергій Арбузов.

Про зустріч і прес-конференцію після неї повідомляє брюссельський кореспондент РВЄ/РС

Найважче - проти народу стояти

Пряма мова силовиків, що охороняють адміністрацію президента

11 грудня, після спроби влади України розігнати Майдан, близько 50 українців Риму прийшли під Посольство України в Італії, щоб висловити свій протест проти дій уряду та висловити, в черговий раз, підтримку Євромайдану. Метою акції було також інформувати італійське суспільство про реальний стан справ в Україні. Всі присутні вимагали виходу до людей Посла України щоб почути позицію українських дипломатів щодо репресій в Україні. На жаль, всі намагання почути думку працівників Посольства, були безрезультатними.

Європарламент закликає негайно почати посередницьку місію ЄС в Україні

Європейський парламент закликає до негайної роботи місії ЄС на високому політичному рівні для посередництва в пошуку політичного вирішення кризової ситуації в Україні. А також нагадує, що в будь-якому демократичному суспільстві можуть бути проведені нові вибори, коли необхідно оновити народну законність.Про це йдеться в резолюції Європейського парламенту, ухваленій сьогодні в Страсбурзі.

У резолюції також міститься заклик до держав-членів ЄС погодитися на надання безвізового права в’їзду українців до ЄС. У документі також засуджується Росія за «неприйнятний політичний й економічний тиск» на Київ і заклик до Єврокомісії визначитися з можливими «контрзаходами».
Грузини мітингували на підтримку Євромайдану

Грузини підтримують Євромайдан
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00
Спецпідрозділ "Гепард" чистить автобуси, що блокують вудицю Садову, від наліпок та символіки. Раніше автобуси стояли не першій лінії блокування, зараз туди підтягнули вантажівки. В один із баків під час блокування хтось залив воду, намагаються ремонтувати. Публіка навколо у веселому настрої)



Фото Ганни Грабарської
Сніговий козак. чи козацький сніговик:)

Вільнюській хор підтримує Євромайдан і співає "Щедрик"

Протестувальники будують навколо майдану Незалежності в Києві нові, набагато потужніші барикади

Поновлені барикади набагато потужніші
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00
Атаки на офіційний сайт президента продовжуються

Про це повідомляє 5 канал із посиланням на Держслужбу спеціального зв’язку та захисту інформації. Вперше такий випадок зафіксували першого грудня.
Тоді у ЗМІ з’явилася інформація про злам сайту гаранта країни.
Однак, у відомстві зазначили - це був не злам, "атака на відмову в обслуговуванні".
Ukraine -- A man eats next to defaced posters depicting President Viktor Yanukovych on Independence Square in Kyiv, December 4, 2013
Ukraine -- A man eats next to defaced posters depicting President Viktor Yanukovych on Independence Square in Kyiv, December 4, 2013

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG