Доступність посилання

ТОП новини

Грузини мітингували на підтримку Євромайдану


Грузини підтримують Євромайдан
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00
Сотні людей вийшли на вулиці Тбілісі на знак солідарності з українським Євромайданом. Акція відбулася вчора пізно ввечері.

Тим часом, учора парламент Грузії ухвалив заяву у зв’язку з подіями в Україні. У заяві зокрема йдеться про те, що парламент Грузії «висловлює повну солідарність українському народові, який бореться за свободу вибору, і висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з нещодавніми подіями з використанням сили проти мирних демонстрантів».

«Парламент Грузії підтримує волю українського народу стати повноцінним членом європейської сім’ї і вірить, що, незважаючи на наявні проблеми, і Грузія, і Україна посядуть гідне місце в просторі міжнародної демократичної спільноти», – наголосили парламентарі.

Вони також зазначили, що вважають неприпустимим зовнішнє втручання в процеси євроінтеграції, і закликали політичні сили в Україні до порозуміння.

Дебати з приводу українського питання у грузинському парламенті супроводжувалися бійкою між депутатами більшості й опозиції.

Причиною інциденту стала вимога депутата від опозиції Георгія Барамідзе підтримати спеціальною постановою прибічників євроінтеграції України і засудити насильство щодо мирних учасників акцій протесту в Києві.

У відповідь на цю заяву представники парламентської більшості вимагали від депутатів з колишньої партії влади «Єдиний національний рух» надати політичної оцінки силовим розгонам мітингів грузинської опозиції в Тбілісі у 2007 і 2011 роках.
Суперечка між депутатами переросла в бійку, потерпілих не було.
XS
SM
MD
LG