Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявляє про підтримку єдиних кандидатів на довиборах


Опозиційні політичні партії вирішили підтримати єдиних кандидатів на повторних виборах у п’яти одномандатних округів, де 15 грудня відбудуться довибори в український парламент

«У переддень довиборів до Верховної Ради України, проведення яких заплановане на 15 грудня 2013 року, вважаємо за необхідне задекларувати єдність та консолідацію, досягнуту між опозиційними партіями України», – наголошується в заяві «про взаємну підтримку єдиних кандидатів від опозиційних сил на довиборах до Верховної Ради 15 грудня».

Як йдеться в заяві, опозиційні сили вирішили підтримати на виборах у 94-му окрузі «людину, яка себе проявила під час організації діяльності євромайдану – Андрія Лозового» замість Віктора Романюка, якого ЦВК за рішенням суду зняла з реєстрації.

За заявою, єдиними кандидатами від опозиції в п’яти округах є: № 94 – Андрій Лозовий, № 132 – Аркадій Корнацький, № 194 – Микола Булатецький, № 197 – Леонід Даценко, № 223 – Юрія Левченко.

ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року в п’яти одномандатних округах – № 94 (Обухів , Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) і 223 (Київ, Шевченківський район).

5 вересня цього року Верховна Рада призначила на 15 грудня повторні вибори у п’яти проблемних округах. Згодом цей закон підписав президент.
XS
SM
MD
LG