Доступність посилання

ТОП новини

Кожара: іноземні посередники – крайній захід


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що основним шляхом урегулювання внутрішньополітичної ситуації в країні мають стати переговори всіх сторін конфлікту, а залучення іноземних посередників є крайнім заходом.

«Мені здається, що це крайній захід, який показав би нездатність і уряду, і опозиції до конструктивних переговорів. І якщо таке станеться, то ми, звичайно, можемо вдатися до послуг якихось дуже впливових посередників», – сказав глава МЗС в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, найбільш оптимальною є пропозиція з боку влади щодо того, щоб сісти за стіл переговорів, сформулювати їхній порядок денний і розпочати обговорення найактуальніших питань.

Леонід Кожара також зазначив, що українській стороні вже надходили пропозиції з боку європейських політиків щодо можливого посередництва, зокрема з боку генерального секретаря Ради Європи.

Раніше сьогодні Європарламент ухвалив резолюцію щодо України, в якій зокрема закликав до негайної роботи місії ЄС для посередництва в пошуку політичного вирішення кризової ситуації в Україні.
XS
SM
MD
LG