Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має виступити посередником у переговорах щодо кризи в Україні – «Вишеградська група»


Міністри закордонних справ країн-членів «Вишеградської групи» (Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини) закликають сторони політичного конфлікту в Україні до діалогу і наголошують, що посередником у таких переговорах мав би виступити Євросоюз.

«Країни «Вишеградської групи» вважають, що збереження стабільності і пошук якнайшвидшого виходу з кризи є в інтересах як влади, так і опозиції в Україні», – йдеться у заяві групи, поширеній у четвер.

Міністри висловлюють стурбованість подіями, які мають місце в Україні після саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, а саме – використанням владою сили проти мирних демонстрантів. «Вишеградська група» нагадує владі України про основоположні права людини і засуджує будь-яке перешкоджання втіленню цих прав і свобод.

«Використання сили, зокрема владою проти мирних протестувальників, є неприйнятним, ми закликаємо всі сторони утриматися від насильства. Ми також закликаємо владу України розпочати розслідування випадків жорстокості проти демонстрантів і покарати винних», – йдеться у заяві.

У «Вишеградській групі» також нагадують про те, що «двері для України лишаються відкритими» у питанні підписання угоди про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG