Доступність посилання

ТОП новини

Кожна людина на Євромайдані – це медіа-носій


Максим Саваневський про #Євромайдан
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:16:28 0:00

Максим Саваневський про #Євромайдан

Київ – Євромайдан кардинально змінив медіа-сферу, завдяки йому з’явився новий медіа-носій – це прості люди, які публікують інформацію в соцмережах. Якби не їхні пости і не прямі відеотрансляції з місця подій – стільки б українців на протест не вийшло. Про це в ефірі програми «Молодь плюс» заявив Максим Саваневський, інтернет-консультант, засновник проекту Watcher.com.ua.

За словами Саваневського, у 2004 році ми бачили Майдан через камери «5 каналу», тепер ми бачимо Майдан через соцмережі. Тож із точки зору технології висвітлення подій – це революція для медіа. Інтернет же влада давно програла, оскільки там її прихильників нема, вважає експерт. Саме тому українські ЗМІ стикаються з D-dos атаками й зламами.

Нарешті, каже Саваневський, інтернет почав відігравати важливу роль в політичному житті України і він суттєво вплине на результати президентських виборів, коли б вони не були – зараз чи у 2015 році.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

  • Зображення 16x9

    Андрій Баштовий

    Журналіст Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG