Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові спалили автобус, орендований для місцевого Євромайдану


У Харкові вночі спалили автобус, яким перевозили звукове обладнання для місцевого Євромайдану. Про це Радіо Свобода повідомив один із організаторів Євромайдану Дмитро Пилипець.

За словами водія автобуса, близько третьої ночі він у себе в квартирі відчув запах горілої пластмаси. А коли визирнув із вікна помешкання, то побачив пожежників і міліцію біля спаленого мікроавтобуса.

«Автобус стояв у мене на подвір’ї під вікном кухні. Слава Богу, що в цей час в автобусі не було обладнання: колонки, звукопосилювач і генератор. Я після мітингу все забрав і відвіз до офісу, де все це складується», – розповів підприємець, що допомогав активістам Харківського Євромайдану, Олексій Файєв.

За словами водія, у нього склалося враження, що міліція знала про те, що мав відбутися підпал, бо його одразу запитали: «А що, з цієї машини тиждень тому був вкрадений генератор?» В оргкомітеті уточнюють, що тиждень тому після вечірньої євроакції на них напали кремезні чоловіки і відібрали генератор для електроживлення.

Радіо Свобода у прес-центрі харківської міліції підтвердили факт спалення мікроавтобуса. Там повідомили, що ведеться слідство, але, за першими результатами, загорання сталося через коротке замикання.

Раніше в ніч з вівторка на середу на Харківщині була підпалена машина народного депутата України, голови обласного осередку ВО «Свобода» Ігоря Швайки.
XS
SM
MD
LG