Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція не вірить в обіцянки влади і чекає конкретних дій


Опозиція не вірить в обіцянки влади і чекає від неї конкретних дій, заявили після сьогоднішнього круглого столу з президентом лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк і лідери партій «Свобода» Олег Тягнибок і УДАР Віталій Кличко.

За словами Яценюка, єдине, що сьогодні почула опозиція – це те, що силові методи зараз не будуть застосовуватись. «Чи вірю я в це? Ні! Але чи сказано слово? Так», – сказав Яценюк.

Він висловив сподівання, що силовики будуть відведені. «Але це й так повинно було бути зроблено. Але на ключові питання відповіді президента України Віктора Януковича немає. Тепер ми очікуємо на його конкретні дії», – сказав Яценюк.

Лідер УДАРу Віталій Кличко наголосив, що не вірить обіцянкам президента Віктора Януковича не застосовувати силу до мітингувальників на Майдані.

«Немає жодних гарантій. І кожен з нас невпевнений у завтрашньому дні. Якщо не було покарання винних у побитті студентів, то немає впевненості й в тому, що завтра знову не застосовуватимуть кийки», – сказав він.

За словами Кличка, жодне питання на сьогоднішньому круглому столі вирішене не було.

Зі свого боку, Тягнибок повідомив, що сьогодні були лише розмови, опозиція чекатиме на конкретні дії влади, наприклад, наказ про відставку уряду. За його словами, опозиція сьогодні нічого нового не почула. «Нічого нового ми не почули, і те, що говорилось, було таким тоном, ви знаєте, такої зверхності. Коли «Беркут» почне вертатися з казарми, це буде хоча би перший сигнал», – сказав Тягнибок.

На сьогоднішньому засіданні круглого столу президент Янукович запропонував діалог і мораторій на силові дії.
XS
SM
MD
LG