Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пропонує у Раді проголосувати за амністію арештованим під час мітингів


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович пропонує Верховній Раді у вівторок проголосувати за амністію щодо людей, які були затримані під час масових акцій у Києві.

«Стосовно покарання винних: де ми впевнені, давайте покараємо. Де постраждали люди, давайте ми ухвалимо рішення і у вівторок проголосуємо амністію. Знімемо всі ці питання», – сказав Янукович, виступаючи на загальнонаціональному круглому столі у палаці «Україна».

Раніше сьогодні під час зустрічі з представниками студентської молоді президент України заявив, що пропонує оголосити амністію людям, яких затримали під час масових акцій у Києві.

«Моя точка зору, що нам потрібно перегорнути цю сторінку, оголосити амністію. Я буду на круглому столі пропонувати, щоб була амністія. Зняти всі ці питання. Людей, яких заарештували зараз, їх відпустити. Навіть деяких вже засудили – їх також потрібно випустити і завершити на цьому цей конфлікт», – сказав президент.

Як повідомили сьогодні у представництві «Міжнародної амністії» в Україні, з 9 осіб, затриманих раніше за сутички на Банковій 1 грудня, звільнено 8. Один, Ярослав Притуленко, досі перебуває під вартою.

Крім того, суд змінив запобіжний захід з арешту на особисте зобов’язання чи домашній арешт кільком активістам, затриманим за сутички під Кабміном наприкінці листопада.
XS
SM
MD
LG