Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор Маккейн зустрівся з лідерами опозиції і спостерігав за Майданом з Будинку профспілок


Лідери партії УДАР Віталій Кличко, «Батьківщини» Арсеній Яценюк та «Свободи» Олег Тягнибок зустрілися з членом Сенату США Джоном Маккейном.

Як повідомили у прес-службі УДАРу, під час розмови з сенатором Кличко наголосив, що Україна переживає важливий історичний момент, який зумовить подальший розвиток держави – в бік демократії чи диктатури, і «саме зараз державі потрібна уся можлива підтримка друзів України за кордоном».

Лідер УДАРу наголосив, що моральної підтримки недостатньо.

«Потрібні дії та тиск на уряд, який би унеможливив застосування сили проти мирних демонстрантів. Саме тому ми закликаємо уряд США запровадити персональні санкції щодо посадовців, винних у застосуванні сили проти мирних демонстрантів», − заявив Кличко.

Лідери опозиції висловили сподівання, що Джон Маккейн підтримає розгляд цього питання у Сенаті США.

Після зустрічі з опозицією сенатор спостерігав за Євромайданом з останнього поверху Будинку профспілок. Дивлячись на тисячі мітингувальників, що засвітили свої телефони, він сказав: «Це дивовижно! Я ніколи не бачив нічого подібного!».
Напередодні група сенаторів представила проект резолюції, у якій закликала уряд США розглянути питання про санкції щодо українських чиновників у разі подальшого насильства щодо мирних демонстрантів.
XS
SM
MD
LG