Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан: «День гідності». LiveBlog online

На Євромайдані триває третє Народне віче, назване «Днем гідності». У ньому беруть участь кілька сотень тисяч людей. У п'яти проблемних округах відбуваються перевибори до Верховної Ради

Підсумки дня

Учасники Євромайдану оголосили «День гідності» й провели третє Народне віче, у якому участь взяли сотні тисяч українців.

Провладний мітинг на Європейській площі у Києві був оголошений безстроковим, однак більшість його учасників уже роз’їхалися по домах. У цій акції взяли участь десятки тисяч людей. Дехто з них розповів Радо Свобода, що отримав за це гроші.

На окружних виборчих дільницях у п’яти проблемних округах розпочався підрахунок голосів. Впродовж дня голосування від представників громадянської мережі «Опора» надходили дані про присутність під ОВК так званих «тітушок», які в Партії регіонів називають громадськими активістами.

Підбиття підсумків виборів цієї ночі – ще одне випробування для демократії в Україні.
Слідкуйте за онлайн-трансляцією Радіо Свобода з ОВК в 223 окрузі.
Ніяких документів щодо можливості входження України до Митного союзу під час засідання міждержавної комісії 17 грудня в Москві президенти України та Росії підписувати не планують.

Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров в ефірі телеканалу «Інтер».

Він зазначив, що згідно з процедурою, міждержавні документи перед підписанням має ухвалити Кабінет міністрів.

«В тих документах, що зараз ухвалено урядом і направлено на розгляд міждержавної комісії, немає жодного, який би побічно чи непобічно мав би якесь відношення до Митного Союзу. Це просто спекуляції», – заявив Азаров.

До вашої уваги також пряма онлайн-трансляція Радіо Свобода з окружної виборчої дільниці № 223 у Києві, де незабаром розпочнеться прийом протоколів від дільничних комісій.

Трансляція доступна на головній сторінці веб-сайту Радіо Свобода.
У Торонто в ці хвилини розпочинається мітинг на підтримку Євромайдану "Воля та свобода для України"

Спостерігати за ним можна буде в прямому онлайн-ефірі за цим посиланням:

http://www.ustream.tv/user/Sokol-TV
Нам дали по 200 гривень, але серцем я за Майдан - учасник провладного мітингу

Нам дали по 200 гривень, але я серцем за Майдан – учасник провладного мітингу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
Євромайдан у Стокгольмі

Волинські Віча Гідності підтримали Євромайдан

У Рівному та Луцьку – пройшли Народні Віча. У Рівному автомобілісти щодня влаштовують автопробіги – з прапорами України та Євросоюзу на своїх авто. Коли водії під звуки клаксонів проїжджають майдан Незалежності, рівняни скандують їм «Молодці!».

Координатори місцевих майданів, котрі під час штурму Євромайдану силовиками 11 грудня перебували на Хрещатику й майдані Незалежності, розповіли зі сцени про власні відчуття й переживання.

Заява, підписана п'ятьма українськими науковцями з пропозиціями, як вийти з нинішньої кризи

Зокрема вони пропонують:

Визнання неправочинним рішення Конституційного суду, яким було повернуто Конституцію 1996 року (це має зробити Верховна Рада), і відновлення дії Конституції 2004 року, яке має відбуватися під гаслом поновлення легітимного конституційного ладу та статусу правової держави.

В разі залишення Президентом і урядом своїх посад, а також після переобрання Верховної ради надання гарантій недоторканності і відмови від судових переслідувань всім посадовим особам і власникам великого бізнесу, в тому числі Президенту й його сім'ї.


Повний текст заяви доступний тут.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG