Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан: «День гідності». LiveBlog online

На Євромайдані триває третє Народне віче, назване «Днем гідності». У ньому беруть участь кілька сотень тисяч людей. У п'яти проблемних округах відбуваються перевибори до Верховної Ради

Сьогодні на майдані Незалежності відбуватиметься третє Народне віче.

Євромайдан не втрачає свого мобілізаційного потенціалу. На концерті гурту «Океан Ельзи», що відбувся напередодні ввечері, сам майдан, а також вулиці Хрещатик та Інститутська й майданчик перед Жовтневим палацом були заповнені вщент.

Тим часом на Європейську площу, де відбувається мітинг на підтримку влади «Збережемо Україну», звозять бюджетників, працівників підконтрольних владі підприємств та безробітних з регіонів. З’явилися численні свідчення того, що людям за участь в акції платять.

А в п’яти проблемних стартували повторні вибори до Верховної Ради.

Кореспонденту Радіо Свобода напередодні вдалося записати розмову з одним із спортсменів, які брали участь у провладному мітингу.

Він зізнався, що його готували до участі в провокації на Євромайдані. Він та його знайомі відмовилися. За організацію провокації, зі слів спортсмена з Черкащини, йому обіцяли 1000 гривень і доплату в разі «успішного виконання завдання».
Майдан Незалежності напередодні ввечері під час концерту ОЕ

Гімн Одеського Євромайдану

В Обухові Київської області, де проходять перевибори депутата до Верховної Ради, у 94 окрузі затримали особу, яку підозрюють у підкупі голосів виборців.

Як передає громадянська мережа «Опора», кандидат від Радикальної партії Андрій Лозовий і ще декілька осіб продемонстрували журналістам папери з переліком осіб, які зобов'язувались голосувати за іншого кандидата по цьому округу – самовисуванця Руслана Бадаєва.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко здивований проханням посла ЄС Яна Томбінського не штурмувати будівлю Київської міської державної адміністрації, в якій перебувають мітингувальники.

Про це міністр заявив на нараді в МВС 14 грудня, передають «Українські новини».

«Кажу йому: Пане Томбінський, для мене незрозуміла ця річ, яка відбувається! Є радикали, які спровокували працівників міліції на активні дії... і ви їх зараз захищаєте, і кажете, що ми не повинні йти штурмом на ці будівлі... це не прикрашає ні Вас, ні весь Майдан. Що відбувається?! Я не почув від нього відповіді», - коротко переповів свою розмову з послом Захарченко.

Глава МВС заявив, що міліція почала спробу зачистки Евромайдана і будівлі КМДА лише після того, як судовий виконавець зачитав відповідну постанову суду.

Лідер фракції зелених у Європейському парламенті Ребекка Хармс на Євромайдані


БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG