Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині повідомили перші імена нових міністрів коаліційного уряду


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр
Соціал-демократична партія Німеччини, що погодилася вступити в коаліцію з правоцентристською партією Ангели Меркель, оголосила в неділю прізвища шести міністрів нового уряду ФРН від своєї політичної сили.

Лідер СДПН Зіґмар Ґабріель обійме посаду віце-канцлера. Ґабріель також стане міністром економіки та енергетики.

Франк-Вальтер Штайнмаєр знову повернеться в уряд на посаду міністра закордонних справ – цю посаду він обіймав під час першого терміну роботи Анґели Меркель на посаді канцлера Німеччини. У 2010 році Штайнмаєр оголосив, що тимчасово залишає політику, оскільки мусить приділити увагу своєму здоров’ю – він пожертвував свою нирку хворій дружині.

У новому уряді на важливих посадах від СДПН присутні 4 жінки, серед них – і перша жінка турецького походження Айдан Озогуз, яка обійме посаду державного міністра з питань міграції, біженців та інтеграції.

Коаліційні переговори тривали цього разу рекордно довго. Перші консультації між християнськими партіями з одного боку та соціал-демократами з іншого розпочалися ще три місяці тому.

За всю історію ФРН це буде третя коаліція в такому складі. На парламентських виборах у вересні СДПН отримала 25,7 відсотка.

Блок Анґели Меркель ХДС/ХСС обіцяє оприлюднити імена своїх міністрів пізно ввечері в неділю. Очікують, що у вівторок Бундестаг (парламент Німеччини) обере Анґелу Меркель канцлером Німеччини на третій термін.
XS
SM
MD
LG