Доступність посилання

ТОП новини

Заява про зупинку роботи щодо асоціації – це заклик до української влади – речник Фюле


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Заява Штефана Фюле про те, що роботу з Україною щодо асоціації з ЄС зупинено, – це заклик до української влади бути гранично чесними та очікування чіткої відповіді від українських партнерів. Про це заявив прес-секретар Штефана Фюле Петер Стано у коментарі каналу «Україна».

«Він мав на увазі те, що він мав на увазі… Люди вільні висловлювати свою думку, вільні інтерпретувати речі, як хочуть, але я думаю, слова комісара в Twitter гранично ясні. Оскільки він бачить нестиковки, то не бачить підстав для подальшої роботи, – заявив Стано.
«Це можна по-різному інтерпретувати, але як я це бачу – це заклик до української влади бути гранично чесними, тому що те, що влада обіцяє, те, чого ми від них чекаємо, поки так і не дочекалися».

Також Стано пояснив: «Ми сподіваємося на зрілість та інтелігентність українських людей, що вони зрозуміють посил… Ми чекаємо чітку відповідь від українських партнерів».

Крім того, він наголосив: 16 грудня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, де також буде обговорюватися українське питання з міністром Росії.

«Думаю, після цього ситуація буде яснішою», – підсумував Стано.

Раніше єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле заявив: аргументи чинної української влади щодо непідписання угоди з ЄС не мають ніякого зв’язку з реальністю.

Також він зазначив, що розмовляв з першим віце-прем'єром України Сергієм Арбузовим у Брюсселі.

«Після цієї дискусії подальше обговорення залежить від чіткого наміру підписати (угоду). Робота відкладена, відповідей немає», – додав Фюле.
XS
SM
MD
LG