Доступність посилання

ТОП новини

З Криму відправляють на «антимайдан» тисячі людей


З Сімферополя урочисто відправили на «антимайдан» чергову партію прихильників Партії регіонів

Сімферополь – В неділю з Криму виїхав ще один спецпотяг з прихильниками Партії регіонів для участі у провладних акціях, що проходять у Києві. За даними прес-служби кримської кримських регіоналів, 15 грудня на Антимайдан до столиці поїхало близько тисячі кримчан, а перед цим – п'ять тисяч. Відправку своїх прихильників до Києва кримські регіонали обіцяють продовжити і в наступні дні.

«Голос Криму мають почути! І його почують!», – разом з учасниками мітингу на центральному майдані Сімферополя скандує віце-спікер кримського парламенту Григорій Іоффе.

На захід, присвячений відправці до Києва чергової партії учасників провладних мітингів, прийшло ще кілька посадовців, у тому числі міністр культури автономії Альона Плакіда і віце-прем'єр місцевого уряду Рустам Теміргалієв. Останній у своєму виступі заявив, що насправді лише кримчани продовжують працювати, тоді як на Майдані зібралися «нероби» із Західної України.

Кримський віце-спікер прирівняв євроінтеграцію до окупації

Григорій Іоффе у своєму виступі порушив тему нацистів на Євромайдані. Він уточнив, що вперше «євроінтегратори в Криму з'явилися 70 років тому» і їх кримчани «зустріли свинцем», а от жителі інших регіонів – квітами.

«І ось мені здається, що сьогодні їхні нащадки на тому Майдані теж про це мріють», – припустив Григорій Іоффе.
На мітингу оратори також стверджували, що в Києві, куди відправляли прихильників президента і Партії регіонів, «лютує епідемія туберкульозу» і люди «втрачають здоров'я на морозі». Коли я поцікавився у тих, кого проводжали до столиці, чи не страшно їм через це туди їхати, відповісти погодилася лише Людмила. «Хто з вірою у серці, тому туберкульоз не страшний. Ми йдемо з вірою, захищати своє життя і народ», – розповіла Людмила. Вона додала, що давно хотіла поїхати на «антимайдан», бо член Партії регіонів з 2007 року.
Пані Людмила відмовилася сказати, чи отримає за поїздку гроші, але молоді люди з Джанкоя розповіли, що отримають по 320 гривень на добу плюс харчування. Активістам з Первомайського району, за їхніми словами, пообіцяли лише по 200 гривень, вони ображені, бо тим, хто поїхав у п'ятницю, обіцяли по 800 гривень за дві доби у Києві.
«Громадський штаб» на чолі з урядовцем продовжує запис «добровольців»

Акція проходила під гаслами «Ні «помаранчевому» перевороту!», «Ні фашизму!», «Ні іноземному втручанню!». Після мітингу його учасники завантажилися в припарковані автобуси і в супроводі автомобілів ДАІ поїхали на залізничний вокзал, де пересіли у вагони додаткового поїзда до Києва.
Напередодні прес-служба кримських регіоналів повідомила, що в Криму створений «Громадський штаб зі стабілізації політичної ситуації України», до складу якого увійшли національні, культурні і громадські об'єднання півострова, а також профспілкові, релігійні організації і політичні партії.

У повідомленні наголошується, що цю структуру «не спонсорують західні спецслужби». За неофіційною інформацією від урядових джерел, координує діяльність «Громадського щтабу» перший віце-прем'єр кримського уряду Павло Бурлаков, який три роки тому приїхав до Криму з Донецька.

«Громадський штаб» закликав кримчан, які «бажають захистити інтереси Криму», записуватися для «добровільної поїздки до Києва на підтримку президента України Віктора Януковича». Запис розпочався в усіх громадських приймальнях Партії регіонів в містах і райцентрах автономії. Наступна відправка чергової партії «добровольців» до Києва очікується у понеділок, а також у вівторок.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG