Доступність посилання

ТОП новини

Пшонка пообіцяв прийти в парламент – опозиція


Опозиція закликала прокуратуру покарати винних у силовому розгоні Євромайдану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00
Генеральний прокурор Віктор Пшонка погодився прийти до Верховної Ради і доповісти про розслідування подій 30 листопада і 1 грудня. Про це після зустрічі з генпрокурором заявили лідери фракцій «Батьківщина», УДАР і «Свобода».

«Було зроблено акценти на тому, що необхідно поінформувати не лише громадськість. Ми домовилися, що найближчим часом зробимо так, щоб генеральний прокурор мав можливість прийти до Верховної Ради й дати відповіді на ключові запитання, які хвилюють суспільство, і відзвітував у Верховній Раді перед народними депутатами», – сказав лідер УДАРу Віталій Кличко.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, коли саме Пшонка прийде до парламенту для звіту, Кличко сказав: «Ми узгодимо це з головою Верховної Ради, і сподіваємося, що найближчими днями він зможе зробити доповідь у Верховній Раді».

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив також, що генпрокурор отримав звернення опозиції щодо «необхідності встановити порядок в «Беркуті». «Генеральна прокуратура повинна негайно зробити заходи реагування і зобов’язати міліцію нумерувати шоломи всіх працівників «Беркуту». Тому що це не остання подія, коли «Беркут» б’є людей, порушує закон і поводить себе не як міліція, а як злочинці», – сказав генпрокурор.

«Мене стурбувала заява генпрокурора про те, що важко вказати терміни цього розслідування. Застерігаємо генеральну прокуратуру від того, щоб це розслідування не спустили на гальмах», – наголосив Яценюк.

На вихідних генпрокурор Віктор Пшонка повідомив, що ГПУ вручила повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв’язку з розгоном Майдану 30 листопада заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку і його заступнику Петрові Федчуку.
XS
SM
MD
LG