Доступність посилання

ТОП новини

Лавров заявив, що Україна повинна мати вільний вибір


Сергій Лавров на зустрічі з колегами з ЄС у Брюсселі, 16 грудня 2013 року
Сергій Лавров на зустрічі з колегами з ЄС у Брюсселі, 16 грудня 2013 року
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив сьогодні, що погодився з колегами з країн-членів Європейського союзу, що Україна повинна мати можливість вільно обрати свій майбутній шлях між Сходом і Заходом.

Виступаючи у Брюсселі після зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС, Лавров заявив: «Ми обговорили Україну і дійшли спільного порозуміння, що кожен має поважати суверенітет будь-якої країни, включно з Україною, і кожен має дати людям можливість зробити вільний вибір того, як вони хочуть розвивати свою країну, як вони хочуть розвивати свою державу».

За його словами, йдеться про «хибне протиставлення» між Європою і Росією, і заклики до вибору на користь Європи є натяком на те, що Росія не хоче співпрацювати з Європою.

Як сказав Лавров, він прибув до Брюсселя не для обговорення України, а для переговорів про політичний діалог між Росією і Євросоюзом.

Сьогодні ж у Брюсселі відбулася й зустріч самих міністрів закордонних справ країн-членів ЄС. Перед її початком голова МЗС Швеції Карл Більдт заявив, що Росія веде проти України «пропагандистську війну» і чинить економічний тиск через прагнення України інтегруватися з Європейським союзом.

Після закінчення зустрічі його колега з Німеччини Ґідо Вестервелле заявив, що двері до Європи для України відчинені і будуть відчиненими й надалі, бо більшість українців прагне саме європейського вектору розвитку.

Завтра президент Віктор Янукович їде на переговори до Росії. Опозиція побоюється, що він може там підписати домовленості про зміну курсу України на проросійський. В уряді це заперечують.
XS
SM
MD
LG