Доступність посилання

ТОП новини

Україна домовляється з Росією про кредит у 15 мільярдів доларів – агентство


Україна веде переговори з Росією про надання їй кредиту на суму до 15 мільярдів доларів, написало сьогодні агентство Bloomberg із посиланням на «двох людей, знайомих із переговорами».

За повідомленням агентства, один із цих людей також сказав, що Україна зможе вже цього року отримати від Росії до 5 мільярдів доларів.

Прямих підтверджень чи заперечень цих даних із інших джерел наразі немає.

Агентство повідомляє, що Міністерство фінансів Росії лише підтвердило, що обидві країни ведуть переговори про надання Україні позики від Росії.

Також агентство навело слова міністра енергетики України Едуарда Ставицького, який сказав сьогодні, що є «велика ймовірність», що Україна й Росія укладуть нову домовленість щодо ціни на газ у перебігу візиту президента України до Москви, що відбудеться завтра.

Помічник президента Росії Андрій Белоусов сьогодні не виключив, що Росія може надати Україні кредит. За його словами, у Кремлі припускають, що рішення про надання кредиту може бути ухвалене вже завтра.

Завтра ж президент Віктор Янукович їде на переговори до Росії. Опозиція побоюється, що він може там підписати домовленості про зміну курсу України на проросійський. В уряді це заперечують і заявляють натомість, що сподіваються наблизитися до нової домовленості з питання ціни на газ, не уточнюючи, на яких саме умовах.
XS
SM
MD
LG