Доступність посилання

ТОП новини

Про що домовлятимуться Янукович з Путіним (огляд преси)


Київ – Головна інтрига сьогоднішнього дня – візит Віктора Януковича в Москву, констатує газета «Сегодня». Сторони підпишуть документи, які, як очікується, покладуть край торговим суперечкам і налагодять виробничу кооперацію, а наодинці президенти спробують домовитися про ключове: знижку на газ і кредити. А ось порушувати питання про приєднання України до Митного союзу, Путін не буде, стверджує експерт газети. Бо російський президент розуміє, що це призведе до ще більшої ескалації політичної кризи в Україні. Заголовок публікації: «Підпишемо торгове «перемир'я» з Росією».

Із заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, голови столичної держадміністрації Олександра Попова та керівника київської міліції Валерія Коряка влада хоче зробити цапів відбувайлів, стверджує експерт «Газети по-українськи». Обрали їх, бо найкраще підходять під категорію «політичних відходів» Партії регіонів, яких можна позбутися. Сівкович має неоднозначну репутацію, навколо нього завжди якісь скандали, конфлікти. Попова змусили виконувати роль недомірка в Києві. Коряк ніякої політичної ролі взагалі не грав. Вони не імпровізували б, якби не мали команди згори. Але на них ланцюжок обривається, наголошує експерт. Спалити їх не шкода. Мізерний масштаб цих людей у владній вертикалі говорить про те, що Янукович недооцінює рівень проблеми. Не думає, що розпочався процес, що в підсумку може коштувати йому особистої безпеки. Президент відтягує час і чекає помилки від опозиції, переконаний політолог.

За розгін Майдану кожна з політичних груп в оточенні президента здала свою людину, наголошує експерт газети «День». Насправді, люди, що ввійшли до цієї системи і стали частиною влади, від самого початку підписали собі вирок. Вони апріорі прийняли антиправила і стали їх жертвами. Бо в потрібний момент ця організація ними просто пожертвувала, зазначає політолог. Президент же у цій ситуації намагається дотримати баланс між основними політичними групами. Так, група «Льовочкіна-Фірташа» здала Попова, «група Клюєва» здала Сівковича, ну і від «сім’ї» повинен був постраждати хтось з міліціонерів, тому що йдеться про міністра внутрішніх справ Захарченка. Це рішення мудре в звичайній ситуації, але не в ситуації політичної кризи. Такий крок президента не задовольнив ані групи впливу, ані Майдан, ані журналістів. Про це йдеться в статті «Жертви антиправил».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG