Доступність посилання

ТОП новини

На повторних виборах у п’яти округах переміг тільки один опозиціонер – ЦВК


На повторних виборах народних депутатів в одномандатному окрузі № 146 у Черкаській області (з центром у Каневі), що відбулися вчора, переміг висуванець партії «Батьківщина» Леонід Даценко, повідомила сьогодні Центральна виборча комісія за результатами опрацювання всіх 100 відсотків протоколів виборів. Даценко, шеф-редактор газети «Нова молодь Черкащини», отримав 63,51 відсотка голосів.

Його найближчий суперник, самовисуванець Сергій Червонописький, голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), член Партії ветеранів Афганістану, здобув 23,3 відсотка голосів.

Ця перемога опозиціонера – єдина визнана наразі на цих повторних виборах, що відбувалися загалом у п’яти округах.

В одномандатному окрузі № 94 в Київській області (з центром в Обухові) з 58,25 відсотка голосів переміг самовисуванець, член Партії регіонів Руслан Бадаєв, голова наглядової ради «Гадячсиру». В цьому окрузі опозиція підтримувала Андрія Лозового, представника Радикальної партії Олега Ляшка, який став другим із 21,91 відсотка голосів.

В окрузі № 132 в Миколаївській області (з центром у Первомайську) самовисуванець, член Партії регіонів Микола Круглов, голова Миколаївської облдержадміністрації, на кілька відсотків випередив представника «Батьківщини» Аркадія Корнацького (47,85 відсотка в Бадаєва проти 45,31 у Корнацького).

В окрузі № 194 в Черкаській області (з центром у Черкасах) першим став самовисуванець Михайло Поплавський, ректор Київського національного університету культури і мистецтв, безпартійний, якого вважають прихильним до нинішньої влади. Його здобуток – 53,54 відсотка. Висуванець «Батьківщини» Микола Булатецький отримав там 35,87 відсотка голосів.

І в окрузі № 223 в Києві (Шевченківський район) ЦВК зафіксувала перемогу самовисуванця Віктора Пилипишина, безпартійного, колишнього представника влади в Києві – голови Шевченківської райдержадміністрації, нині голови громадської організації «Кияни передусім!» Він має 44,89 відсотка, а представник партії «Свобода» Юрій Левченко – 40,58 відсотка голосів.

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявляв сьогодні в ефірі Радіо Свобода, що, на його думку, є підстави і необхідність оскаржити такі встановлені результати в Києві й на Миколаївщині, де різниця між провладними й опозиційними кандидатами досить мала.

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи, яка спостерігала за перебігом виборів, заявила про належну організацію виборчого процесу вдень, але вказала на повідомлення про порушення після того, як виборчі дільниці закрилися.

Опозиція ще зранку заявляла, що влада «пішла на наступний етап загострення» політичної ситуації і «сфальшувала» вибори, і пообіцяла надати прокуратурі свої дані про цю фальсифікацію.

Натомість у Центрвиборчкомі заявляли, що станом на ранок не було підстав ставити під сумнів результати виборів.

Повторні вибори проводили у п’яти округах, в яких ЦВК не змогла встановити результати виборів народних депутатів минулого року.
Підрахунок голосів в ОВК 223 округу: як це було
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:03 0:00
XS
SM
MD
LG