Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Сноудена таки судитимуть, якщо він повернеться в США з Росії


Едвард Сноуден
Едвард Сноуден
Білий дім заявив, що співробітник Агентства національної безпеки (АНБ), який запропонував владі розглянути питання про амністування Едварда Сноудена, висловлював лише свою «особисту думку».

У заяві представника Білого дому Джея Карні мовиться, що позиція президента США Барака Обами залишається незмінною. За словами Карні, Сноуден звинувачується у злочині і на нього чекає відповідне кримінальне переслідування, якщо він повернеться з Росії, яка надала йому тимчасовий притулок.

Заява Карні з’явилася після того, як посадовець, відповідальний за оцінку збитку, завданого витоком секретної інформації, Річард Леджетт заявив, що амністування Сноудена – це питання, «що заслуговує на обговорення».

Леджетт, який очолює спеціальну комісію з оцінки збитків, заподіяних Сноуденом, заявив, що викрадені Сноуденом і досі не опубліковані дані можуть бути захищені від подальших витоків.

Одночасно федеральний суддя в США прийшов до висновку, що телефонні розмови, що є в розпорядженні АНБ, порушують конституцію США, яка забороняє необґрунтоване вторгнення в приватне життя громадян.
XS
SM
MD
LG