Доступність посилання

ТОП новини

Путін заявив про кредит Україні у 15 мільярдів доларів, а «Газпром» знизив ціну на газ


Москва, 17 грудня 2013 року
Москва, 17 грудня 2013 року
Росія надає України 15 мільярдів доларів комерційного кредиту. Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів із Фонду національного добробуту обсягом 15 мільярдів доларів, заявив президент Російської Федерації Володимир Путін.

«Маючи на увазі ті проблеми, про які я сказав, в українській економіці, пов’язані, як я вважаю, в значній мірі з світовою фінансовою економічною кризою з метою підтримки бюджету України уряд Росії ухвалив рішення розмістити у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту обсягом 15 мільярдів доларів США», – сказав Путін.

Ця сума співставна з обсягом коштів, що виділяються з цього фонду на російські інфраструктурні проекти.

Путін каже, що не обговорював з Януковичем приєднання України до Митного союзу

Рішення уряду Росії про розміщення в цінних паперах України частини резервів Фонду національного добробуту не пов’язано з жодними умовами, заявив Володимир Путін.

«Це не пов’язано з якимись умовами, ні з підвищенням, ні зі зниженням, ні з заморожуванням соціальних стандартів, пенсій, допомоги або витрат. І хочу всіх заспокоїти, сьогодні ми взагалі не обговорювали питання про приєднання України до Митного союзу», – заявив Путін за підсумками міждержавних консультацій.

«Газпром» знизив ціну газу для України

«Газпром» та «Нафтогаз України» у вівторок у присутності президентів двох країн підписали доповнення до Контракту на купівлю-продаж, постачання, об’єми та умови транзиту природного газу на 2009-2019 роки від 19 січня 2009 року. Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання президент Росії Володимир Путін, підписаний документ дає змогу «Газпрому» постачати газ в Україну за ціною 268,5 доларів за тисячу кубометрів, тоді як нині вона становить понад 400 доларів.

«У будь-якому разі, ми вважаємо, що це також тимчасове рішення. Маючи на увазі, що довгострокові, довготривалі домовленості мають бути і будуть досягнуті. Це стосується і постачань газу в Україну, це стосується і забезпечення безперебійного транзиту російським споживачам в Європі», – заявив Путін.

«Росія готова і надалі йти назустріч нашим партнерам, але перед нами стоїть завдання виробити дійсно ефективну та довгострокову схему взаємодії», – заявив Путін

Росія і Україна підписали план дій із урегулювання торгових обмежень

Росія і Україна підписали план дій щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі на 2013-2014 роки. Відповідний документ підписали міністри економіки двох країн за підсумками шостого засідання російсько-української міждержавної комісії у вівторок у Москві.

Крім того, міністри промисловості двох країн підписали угоду між урядом Росії і Кабінетом Міністрів України про реалізацію заходів державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 з двигунами Д-18Т та їх модифікаціями.

Крім того, було підписано угоду про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG