Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія домовилися домовлятися про переозброєння Чорноморського флоту


Україна і Росія домовилися прискорити переговори про узгодження питань функціонування Чорноморського флоту Росії, його перебування на території України і переозброєння – про це йдеться в протоколі шостого засідання Російсько-Української міждержавної комісії, що відбулося сьогодні в Москві.

Зокрема, президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін доручили урядам своїх країн почати переговори про підготовку двосторонньої угоди про заміну озброєнь і військової техніки Чорноморського флоту Росії, що базується на території України, мовиться в документі, який цитує агентство УНІАН.

Також урядам доручено завершити підготовку до підписання проектів низки міжурядових угод, таких, як про узгодження пересувань, пов’язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Росії на території України, поза місцями їхньої дислокації, чи про порядок перетину державного кордону України військовими кораблями, суднами забезпечення, літальними апаратами, військовослужбовцями Чорноморського флоту Росії.

Президенти доручили активізувати роботу з узгодження інших проектів угод із питань функціонування Чорноморського флоту Росії і його перебування на території України.

Крім того, президенти доручили внести на розгляд урядів до кінця першого кварталу 2014 року узгоджені пропозиції про збільшення участі Росії в розвитку соціально-економічної сфери Севастополя та інших населених пунктів – місць дислокації військових формувань Чорноморського флоту Росії на території України.

Також планується приділяти пріоритетну увагу розвитку російсько-українського військово-технічного співробітництва, кооперації підприємств оборонних галузей промисловості, створенню спільних підприємств у військово-технічній сфері з урахуванням чинного законодавства Росії і України.

Серед інших досягнених у Москві домовленостей – завершити спільні державні випробування українського військово-транспортного літака Ан-70 до кінця першого кварталу і за їхніми підсумками ухвалити рішення про його спільне серійне виробництво, спільно організувати будівництво транспортного переходу через Керченську протоку тощо.

Президент Віктор Янукович на чолі урядової делегації відвідав сьогодні Москву, де він зустрівся з колегою з Росії Володимиром Путіним; сторони також підписали низку домовленостей.
XS
SM
MD
LG