Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан не може стояти всю зиму, українці мають домовитись – дипломат ЄС


Ґуннар Віґанд
Ґуннар Віґанд
Директор Департаменту «Східного партнерства», Росії та Центральної Азії зовнішньополітичної служби ЄС Ґуннар Віґанд заявив сьогодні, що Євромайдан не може стояти всю зиму і українська влада та опозиція мають домовитись щодо пошуку шляхів виходу з політичної кризи.

При цьому, виступаючи на конференції ініціативи Європейського союзу «Східне партнерство» у Брюсселі, він додав, що ЄС може лише допомагати в цьому процесі, а не вести вперед.

«Ми дуже активно працюємо з Україною. Але ми не можемо очікувати, що сотні тисяч демонстрантів будуть збиратися кожних вихідних, а десятки тисяч бути щодня на Майдані цілу зиму. Українці мають знайти рішення, парламент має вирішувати, має вирішувати «круглий стіл». Ми не можемо вирішувати за самих українців. Самі українці мають знайти шляхи врегулювання кризи», – наводить слова дипломата агентство УНІАН.

«Роль ЄС ми називаємо не втручанням у внутрішні справи України, а лише сприянням. ЄС готовий поновити переговори щодо імплементації Угоди про асоціацію з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі», – додав він.

Дипломат також зауважив, що ЄС та Росія не втягнуті в якусь холодну війну щодо України.

«Така думка про ситуацію спирається на маніпуляції», – сказав Віґанд.

На майдані Незалежності в Києві, відколи уряд зупинив 21 листопада підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, а потім президент Віктор Янукович відмовився підписувати її на Вільнюському саміті «Східного партнерства», триває масова акція протесту проти дій влади, відома як Євромайдан.
XS
SM
MD
LG