Доступність посилання

ТОП новини

Що ріднить Януковича з Путіним? (Огляд преси)


Київ – Від опозиції Януковича і його наближених відрізняє те, що ріднить їх з Путіним і його оточенням. А саме: вони на останньому рубежі й відступати їм нікуди, констатує газета «День». Надто багато загарбано й надто багато скоєно на шляху до цього загарбування. Битися вони будуть відчайдушно, та вже, власне, б’ються, використовуючи силу, обман, спритність, розум. Видання зауважує, що нині тонкощі домовленостей з ЄС – це для небагатьох, а подробиці переговорів з Кремлем нікому не відомі. Що може протиставити цьому Майдан? Ще один концерт? А опозиція? Де її пропагандистський апарат? Де пояснення суті й сенсу євроінтеграції? І де програма виходу української економіки з нинішньої ситуації? Інші питання і роздуми над ними пропонує дописувач газети «День».

4:1 на користь влади. Опозиція майже в чисту програла довибори до Верховної Ради. Переміг лише Леонід Даценко від «Батьківщини» у 197-му окрузі на Черкащині. В інших округах першими прийшли самовисуванці, які фактично представляють владу. Причина, як наголошує експерт газети «День», – опозиція приділила недостатньо уваги виборам. Необхідно було піднімати температуру навколо цих округів, позиціонувати їх як проміжну кульмінаційну точку для того, щоб повністю мобілізувати свого виборця. Цього не відбулося. Натомість, результат фактично забезпечили ті люди, які були вмотивовані провладними кандидатами, зауважує політолог. Якщо немає маленьких перемог, не буде і великих. Про це наголошується в статті «Вибори як індикатор для опозиції».

Події, що відбуваються останній місяць на Євромайдані в Києві, дали серйозний поштовх до підвищення рейтингів новинних телеканалів. Експерти газети «Комерсант Україна» відзначають, що подібна ситуація спостерігалася в 2004 році під час Помаранчевої революції. Але згодом телеканали зіткнулися з різким відтоком аудиторії після завершення основного політичного інформаційного приводу. Для того щоб зменшити цей відтік, новинним каналам доведеться докласти значних зусиль. Як саме – розмірковується в матеріалі «Протестний телеперегляд, або Телеканали наростили аудиторію за рахунок Євромайдану».

Віталій Кличко може посперечатися за свій чемпіонський пояс в будь-яку мить. Але чи реальний «камбек»? – запитує газета «Сегодня». Експерт видання вважає, що політика не дасть Кличку повернутися в бокс, навіть якщо він не виграє титул президента країни. Тому як титул одного з політичних лідерів він вже завоював. Стаття називається «Відволікатися на спорт Віталію вже немає сенсу».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG