Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр: уряд може ухвалити бюджет завдяки московським домовленостям


Микола Азаров
Микола Азаров
Україна, завдяки досягнутим із Росією домовленостям, зможе ухвалити державний бюджет на 2014 рік, заявив прем’єр-міністр країни Микола Азаров.

«Учорашні домовленості дають нам можливість ухвалити бюджет соціального розвитку країни, що було до цього неможливо», – сказав він, відкриваючи засідання уряду.

Азаров назвав історичними домовленості з Росією щодо зниження ціни на газ і кредиту.

За його словами, ці угоди дають змогу прогнозувати стабільність державних фінансів на найближчі роки і відновлення зростання економіки.

Прем’єр наголосив, що хоча криза зберігається, на найближчий час ліквідовано всі чинники дестабілізації фінансово-економічної ситуації.

«Я сьогодні можу твердо заявити: настав переломний момент, у нас з’явилася перспектива і тверда упевненість, що ми утримуємо і соціальну стабільність, і фінансово-економічну стабільність. Ніщо нині не загрожує стабільності фінансово-економічної ситуації в Україні. Ніякий економічний чинник», – заявив Азаров.

За словами прем’єра, влада «нікому не дозволить розхитати ситуацію, нормалізовану такими важкими зусиллями».

«Ще раз звертаюся до лідерів усіх політичних сил, яким насправді дорога Україна: давайте домовлятися про розвиток держави, про те, як захистити економіку від кризи», – додав Азаров.

Вчора російська влада погодилася знизити ціну газу для України більш як на третину і викупити українські облігації на суму 15 мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG