Доступність посилання

ТОП новини

Меркель шкодує через рішення Януковича, але нагадує, що угода з ЄС ще на столі


Анґела Меркель
Анґела Меркель
Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що шкодує з приводу рішення президента України Віктора Януковича не підписувати угоду з ЄС. Водночас вона наголосила, що ще не занадто пізно.

«На засіданні Європейської ради ми також подивимося на наших східних партнерів. Я шкодую через рішення президента Януковича на підписувати далекосяжну угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС – принаймні на даний час – але пропозиція залишається на столі. І ми закликаємо Україну гарантувати те, чого ми очікуємо від кожної країни – обґрунтовані умови і права, продемонструвати відданість базовим демократичним принципам. І ми вимагатимемо цього з усією рішучістю», – сказала Меркель сьогодні в Берліні.

Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі 29 листопада. В країні тривають масові протести з вимогою відновлення євроінтеграції і відставки влади.

Вчора під час візиту до Москви українського президента Віктора Януковича російська влада оголосила про рішення зробити знижку на газ для України і надати 15 мільярдів доларів кредиту.
XS
SM
MD
LG