Доступність посилання

ТОП новини

Росія хоче, щоб Україна зупинила свої газові проекти – Єремеєв


Здешевлення російського газу створить конкуренцію для власного видобутку палива в Україні, заявив в ефірі Радіо Свобода позафракційний депутат Ігор Єремеєв.

«Однозначно вважаю, що сьогодні ціна газу ця, яка є, стане конкурентною для того газу, який ми можемо видобувати, сланцевого газу. І сьогодні, зрозуміло, Російська Федерація ставить перед собою ціль, щоб ми знову зупинили свої проекти і купували російський газ», – сказав Єремеєв.

За його словами, уряд повинен зробити все необхідне, для того, щоб Україна збільшувала видобуток власного газу і сланцевого газу. «Я знаю, що сьогодні є дуже багато заяв зі сторони «зелених» про шкідливість чи нешкідливість. Якщо правильно зрозуміти, в якому середовищі геополітичному ми перебуваємо, то буде зрозуміло, що «зелених» також можуть фінансувати сусідні держави для того, щоб ми відмовлялися від цих проектів. Треба глибше дивитися на це питання», – сказав депутат.

«Мені дуже хотілося б, щоб фінансовий ефект від здешевлення, по-перше, ми його побачили, а по-друге, різницю цих коштів направили на видобування власного газу. І тим збільшити свою незалежність енергетичну», – наголосив Єремеєв.

Вчора під час візиту до Москви українського президента Віктора Януковича російська влада оголосила про рішення зробити знижку на газ для України і надати 15 мільярдів доларів кредиту.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що через ці домовленості Україна не відмовляється від планів власного газовидобутку і збільшення обсягів видобутого газу на території країни.
XS
SM
MD
LG