Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині завершили розслідування справи щодо міліціонера, який зачинив людину у вовчий вольєр


Прокуратура Рівненської області завершила досудове розслідування справи за фактом зловживання службовим становищем службовця Млинівського райвідділу внутрішніх справ, який замкнув на ніч у вольєрі людину, повідомляє сьогодні кореспондентка Радіо Свобода.

Два роки тому у цьому вольєрі жили два вовки, яких «дресирували» правоохоронці. Однак коли в жовтні цього року дільничний міліціонер затримав чоловіка в нетверезому стані, то вирішив його «затримати» до ранку у клітці. Він пояснив це тим, що в райвідділі немає кімнати для затриманих, а везти людину вночі до сусіднього райцентру було складно.

За версією СЗГ УМВС України у Рівненській області, раніше судимий чоловік не мав ніяких претензій до своїх «охоронців», бо не раз приходив ночувати до міліції сам. Однак прокурори склали обвинувальний акт, згідно з яким міліціонерові інкримінують перевищення влади, що супроводжувалось діями, які ображають особисту гідність людини, а, крім того, також службове підроблення. Ці статті Кримінального кодексу України передбачають позбавлення волі на строк до восьми років.

Як повідомили Радіо Свобода у прес-службі прокуратури області, згаданий дільничний із метою поліпшити показники своєї службової діяльності у липні цього року також вчинив підробку документів, за якими намагався притягнути людину до адміністративної відповідальності за дії, яких та не вчиняла.
XS
SM
MD
LG