Доступність посилання

ТОП новини

Янукович зрадив інтереси України – львівський Євромайдан


Як оцінюють візит президента України Віктора Януковича учасники Львівського Євромайдану? Радіо Свобода поцікавилось думкою студентів, які постійно підтримують Майдан у Львові та Києві.

Андрій Мочурад, аспірант

«Я кілька разів був у Києві на Майдані. Там допомагав організовувати штаб. Щодо візиту Януковича у Росію, то це для мене, зрештою, як і для моїх друзів, було очікувано, на жаль. Вважаю, що це зрада інтересів. Те, що президент був у Москві, лише доводить, що влада реалізує російський сценарій в Україні. Є певні важелі протидії – нині протестний настрій стосується не стільки підписання асоціації з Європейським союзом, бо розуміємо, що з цим президентом цього не буде, як необхідністю зміни системи влади загалом. Бо замінити одного регіонала іншим – нічого не змінює».

Андрій Куруз, студент

«Я знав, що президент поїде у Москву, це було видно з поведінки влади, здогадувався, що у Росії підписуватиме угоди, які на сьогодні є таємними. Ми можемо просто так, випадково і таємно, опинитись у Митному союзі. Тут хочуть реалізувати білоруський сценарій. Потрібно всім підніматись і їхати у Київ».

Юлія Гриник, студентка

«Це просто буде «капець» Україні, якщо так можна висловитись. Янукович від свого не поступиться, він не підпише угоди з Європейським союзом. Але нам треба далі стояти і вимагати відставки уряду, імпічменту президента, нових виборів у парламент. Слід обрати таку людину, щоб з нею ЄС захотів підписати угоду про асоціацію. І всі угоди з Росією маємо розірвати».

Тетяна Криченко, студентка

«Зрозуміло, що підписано погану для України угоду з Росією. Нічого доброго від цього не варто чекати. Янукович нас не чує, хоч ми вже більше ніж місяць вимагаємо своїх прав, боремось за гідність і гідне життя».

Юлія Мисьо, студентка

«Це я сприйняла як зраду батьківщині. Всі знають, як багато людей підтримують Євромайдан. Нас продали нашим катам. Я можу зрозуміти Схід України, що там підтримують Росію, бо економічно залежні від цього сусіда. Але знову ж таки ми маємо страшну річ – поділ України на Схід і Захід. Нам всім потрібно підніматись і студентам, і їхнім батькам. Київ стоїть. Звісно, що нас залякували, що стипендію можуть забрати. Я не відчуваю тиску з боку ректорату, але якщо ми відступимо, то почнуться репресії проти активістів. Ми не маємо права здаватись».

Іван Тимів, студент

«Економічно, можливо, ті домовленості з Москвою будуть вигідні, дешевші, але кому? Точно не нам, людям. Якщо говорити про довготривалі перспективи, то ми втрачаємо стратегічні об’єкти, стаємо цілком залежні від Росії. Ми не знаємо подробиць візиту у Москву і певно їх відчуємо, коли Майдан розійдеться чи його спробують розпустити».
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG