Доступність посилання

ТОП новини

Рада може розглянути бюджет-2014 на початку наступного року – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Проект закону про державний бюджет на 2014 рік сьогодні не розглядатиметься, заявляє лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Сьогодні на засіданні в Рибака (спікера парламенту – ред.) дійшли згоди, що сьогодні закон про державний бюджет не голосуватиметься», – повідомив Яценюк.

За словами політика, максимум, що сьогодні буде в сесійній залі, – це представлення держбюджету наступного року Міністерством фінансів України.

«Далі, як і передбачено регламентом, процедура розгляду законопроекту повинна вже відбутися в наступному році, не раніше, ніж через два тижні. Тобто фактично це 14–16 числа – ми можемо повернутися до питання розгляду законопроекту про державний бюджет в першому і другому читанні», – сказав Яценюк.

Він також назвав цей законопроект неприйнятним. «На 25-й сторінці проекту цього закону передбачена зупинка дії соціальних та інших законів, що заборонено рішенням Конституційного суду. Вони знову хочуть зупинити виплати афганцям, чорнобильцям, виплати, які передбачені законом про статус суддів, закону про державну службу і таким чином зменшити витрати державного бюджету, що є неконституційним і, в першу чергу, це б’є по кишені українців», – сказав депутат.

Вчора Кабмін схвалив проект держбюджету на наступний рік і передав його парламентові.
XS
SM
MD
LG