Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція назвала свої умови для участі в круглому столі з Януковичем


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
На круглий стіл із президентом України Віктором Януковичем опозиція погодиться піти лише за умови, якщо будуть звільнені усі затримані мітингувальники. Про це заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Сьогодні ми від Рибака (спікер Верховної Ради Володимир Рибак – ред.) почули про те, що нібито завтра знову Віктор Янукович хоче взяти участь у засіданні круглого столу. Ми вважаємо, що такий круглий стіл може відбутися в разі, якщо сьогодні в парламенті буде проголосовано й підписано закон про звільнення від відповідальності учасників мирних протестів», – сказав Яценюк.

«Вони повинні нести відповідальність відповідно до закону», – сказав депутат.

Зі свого боку, лідер «Свободи» Олег Тягнибок зауважив, що опозицію на такий круглий стіл ніхто не запрошував, а «Рибак просто поінформував, що буде круглий стіл». «Звісно, що ми тут себе не дуже так ставимо, що нам треба якісь особливі форми запрошення. Але це є ствлення влади сьогодні до опозиції, до тих людей, які стоять на Майдані», – сказав він.

Під час попереднього засідання круглого столу щодо ситуації в країні, на якому був президент Янукович, опозиція виклала владі вимоги Євромайдану. Серед них – звільнення затриманих під час акцій протесту, покарання винних у побитті людей на Майдані і відставка уряду.
XS
SM
MD
LG